Historie

English version

Dette er siden hvor jeg forteller en del om min vandring igjennom livet.
Detaljert CV oversikt.

Jeg har vokst opp med spill slik som Intellivision, Commodore 64, Commodore Amiga og senere Mac og PC. Noe jeg husker er et Paint program jeg likte godt.

Hennepin Technical College

1995-1998

Mange år senere. Vi bodde i Minneapolis og jeg begynte på en teknisk skole med fokus på design og web. Jeg tok eg kurs i Adobe Photoshop og det minnet meg om Paint. Jeg var glad. Dette var morsomt og spennende. Jeg hadde det også morsomt med Adobe Flash og Dreamweaver. Noe mer krevende med programmering. Etter 2 år så var jeg ferdig på Hennepin Tech og fikk med det Diplom fra denne skolen.

Augsburg College

1998-2002

Jeg begynte på Augsburg College og fokuserte på Kunst (design, web, annet) og Kunst Historie. Det ble mange spennende kurs og mine web design kunnskap kunne også fortsette. Jeg tok foto hvor det var manuelt få frem bilder i mørkeromet med kjemikaler. Det å se bildene gradevis komme frem var magisk.
Jeg tok flere Engelsk skrivningkurs, diverse web design og mange andre kurs.
Jeg var ferdig med en Bachlor i julen 2002. I 2003 dro jeg til Los Angeles som skuespiller/statist/model.

Tilbake til Norge

2004

Jeg dro tilbake til Norge i 2004. Hvor jeg hadde bestemt meg for å utvide min horisont og få mange forskjellige arbeidsopplevelser. Slik som bygningsarbeider, barnhageassistent, kelner, gartner, vaskehjelp, hjemmepleie, skuespiller/statist/modell med mer.

Medielærer

Sogn vgs vikariat.
I 2008-2009 ble jeg medielærer og kontaktlærer for en klasse i videregående skole på Sogn. Jeg underviste i diverse Adobe programvare og opprettet også en elevnettside med videoleksjoner. Sogn Vgs attest.

2010. Diverse kurs slik som Netthandel med praksis. Hvor jeg var innom Prioritet Norge noen måneder.

Noroff vgs vikariat
I 2012-2013 jobbet jeg hos Noroff videregående skole i Oslo sentrum. Der var jeg også kontaktlærer for en klasse. Jeg underviste i diverse mediefag hvor vi bl.a. brukte Adobe programvare. Følgende bilde er noe elevene satte opp da det nærmet seg slutten av mitt vikariat. Noroff Vgs attest.

La-Joachim-bli-Noroff-vgs
Studentene vill gjerne at jeg fortsatte som medielærer ved Noroff Vgs.

Sterkere fokus på design

2012/2013 –

  • Jobbet som instruktor med å gi Adobe programvarekursing hos Gateway. Gateway attest.
  • NKI nettlærer innen programering, UI, UX med mer.
  • Opprettet en WordPress leksjonsnettside – easywebdesigntutorials.com.
  • Jeg begynte å ta flere web design oppdrag.

Her er mer informasjon om hvordan jeg har bidratt til WordPress kjernen. Det viser Github issues og animerte Figma filer.

Ringevikar

Jeg likte godt interaksjon med elever og over flere år jobbet jeg sporadisk som ringevikar på ungdomskoler og noe mer tid ved Drammen Akademiet hvor mer av fokuset var medie og informasjonskunnskap. Jeg får ekstra god kontakt med de som stikker seg ut. De som faller noe i mellom.

NKI nettlærer

Jeg begynte å jobbe som NKI nettlærer i 2012 og jobbet hos dem frem til de studiene jeg underviste i ble avsluttet i 2021. Her er min NKI attest.

Web design

I 2018 så begynte jeg å jobbe enda mere med en venn av meg som drev et web design byrå Coinno. Det ble mer fokus på å opprette, drifte og vedlikeholde nettsider.

2022 –

Jeg jobber med en del kunder og deres web design behov. Endringer, drifting og vedlikehold.

Åpen for nye muligheter

Jeg er åpen for å se hva som dukker opp på min vei. Jeg liker godt å jobbe med mennesker og kan ofte se behov som er tilstede før de selv ser dette.

Ta kontakt.